Obiščimo 2. Noč knjigarn v petek, 19. junija

10 junija, 2015
0
0

Ta dan bodo knjigarne v centru Ljubljane in Kopra odprte do 22. ure. Vsaka knjigarna bo večer popestrila s predstavitvijo druge kulture. Ob vsakem nakupu knjig v času med 18. in 22. uro bodo kupci prejeli tudi knjižno darilo.

Knjigarna Konzorcij v Ljubljani bo na ta dan predstavila rusko kulturo in napovedujejo sledeč program:

– ob 18.00 program ZA OTROKE
Kalabok (Štručka)
Ruska pravljica, predstavljena v Kamišibaj gledališču.

Kamišibaj gledališče je pripovedovanje ob slikah na malem odru. Prihaja z Japonske, kjer kami pomeni papir, šibaj pa gledališče. Izvajalec stoji ob malem lesenem odru, na katerem v slikah teče zgodba, ki jo ta pripoveduje.

Sledi delavnica (izdelovanje štručk iz slanega testa)

– ob 19.30 DRUŽENJE OB RUSKI KULTURI
Ruska glasba in ples
v izvedbi društva etnične kulture Ritmi planeta ter vokalne skupine Ruski talisman.

Društvo etnične kulture Ritmi planeta združuje ljubitelje narodnih plesov različnih držav sveta. Repertoar skupine zajema slovanske plese, plese zahodne Evrope, Indije in Orienta. V okviru prireditve bodo predstavili nekaj plesov iz bogate ruske plesne zakladnice. Ob prijetnem druženju bomo skupaj z njimi zaplesali tudi mi. Vokalna skupina “Ruski talisman” je nastala leta 2013 v Ruskem centru znanosti in kulture v Ljubljani, pod vodstvom Irine Guščine, nagrajenke številnih mednarodnih festivalov po Evropi in Rusiji. V repertoar ansambla sodijo večinoma ruske pesmi, romance in ruska folklora ter skladbe iz znanih filmov.

Gotovo bo v knjigarnah še veliko zanimivega. Proti večeru, ko vročina popusti, si zato vzemimo čas za obisk knjigarn in si ob tej priliki poiščimo kakšno novo knjigo za poletno branje!