Poskusimo še ameriške plačinke

17 maja, 2016
0
0

Američani so nori na stolpnice palačink s sadjem in različnimi sirupi.

Njihove različice palačink so majhne, debele in rahle. Vsebujejo pecilni prašek in imajo drugačno razmerje jajc, moke in mleka. Iz tega dobimo gosto maso. Lahko dodamo tudi cimet ali sladkor. Američani si jutranjih palačink skoraj ne znajo predstavljati brez javorovega sirupa in koščkov masla.

Radi pa si privoščijo tudi obložene s sadjem, potresene z oreščki, polite z medom ali čokolado, namazane z marmelado in kikirikijevim maslom.

Ameriške palačinke so lahko sladke ali slane, odvisno od tega, katere dodatke dodamo testu (banane, borovnice, jagode, čokolado, sir, slanino …).

(RECEPT ZA 16–20 MAJHNIH PALAČINK.)

Testo: 3 jajca, 200 g moke, 3 dl tekočega jogurta ali mleka, 1 pecilni prašek, ščepec soli, maslo za peko

Dodatek:javorov sirup ali med, maslo

1. Jajca ubijemo ter ločimo rumenjake in beljake. Moko zmešamo s pecilnim praškom in ščepcem soli, primešamo rumenjake, dolijemo tekoči jogurt ali mleko ter z mešalnikom zmešamo v gosto zmes. Beljake stepemo v sneg in ga s kuhalnico previdno dodamo zmesi za palačinke, da dobimo puhasto maso.

2. Segreto teflonsko ponev enakomerno tanko premažemo z maslom. Z majhno zajemalko zajamemo zmes in jo zlijemo na ponev, da se razleze v okoli 10 cm veliko palačinko, debelo približno 1 cm. Palačinko na zmernem ognju pečemo približno 2 minuti na vsaki strani.

3. Pečene polagamo na krožnik eno na drugo. Na tople palačinke položimo še košček masla in jih prelijemo z javorovim sirupom ali medom. Več v knjigi Palačinke in omlete:

http://zalozba.kmeckiglas.com/palacinke-in-omlete?search=pala%C4%8Dinke